Davey Bindervoet straks als nieuwe Johnny Jordaan in Carré

Davey Bindervoet in Lowietje. Foto Simon Trommel

“Het is geweldig, de ring van Johnny Jordaan heeft mij geluk gebracht”, zegt de Amsterdamse zanger Davey Bindervoet. Hij staat in mei op de planken van Carré, naast Willeke Alberti als de nieuwe Johnny Jordaan, want hij won de wedstrijd die dat mogelijk maakt. En alsof dat nog niet genoeg is: snel komt ook zijn nieuwe single Zomer uit.

Die wedstrijd is op touw gezet door de Amsterdamse Tramharmonie. Dat is een orkest dat 110 jaar bestaat en dat vieren ze groot. Met een talentenjacht gewonnen door Davey Bindervoet en een show op 28 mei in Carré. De wedstrijd tussen vijf zangers en zangeressen leverde onverwacht nog een winnaar op: zangeres Nancy Visser staat straks ook op het podium, maakte acteur Joep Onderdelinden bekend. Onderdelinden maakt de tekst van de show op 28 mei. Nancy is als zangtalent te horen in de Jordaan en ook op MS de Jordaan met Eddie Visser.

Bindervoet gaat in Carré een medley zingen van Johnny Jordaan. Welke liedjes daar in zitten, weet hij niet. “Zij maken die medley”, zegt de zanger. Hij stond een keer eerder in Carré, in het achtergrondkoor van Wende Snijders. “Maar dit is heel anders”, zegt hij dolgelukkig. Hij is er van overtuigd dat de ring van Johnny Jordaan, die hij van Jordaans dochter heeft gekregen, en die hij met trots draagt, geluk heeft gebracht. Maar hij had Café Lowietje dat vol zat met Amsterdamse muzikanten ook gelijk plat met de liedjes van Johnny Jordaan, stelde Onderdelinden vast.

Als zanger is Davey met zijn begin twintig een van jongste zangers die het Jordanese levenslied uitdraagt. In Lowietje was hij sowieso de jongste. De Amsterdamse cultuur bloeit nog steeds op plekken in de Jordaan. Tot genoegen van bijvoorbeeld Frits Tang, de voorzitter van het Amsterdams Volkskoor die de talentenjacht geweldig vindt. “Ik sta pal voor mijn cultuur”, zegt hij.

nancy_DSC7581