Kinderen van migranten en arbeidsmarkt

Politici op werkbezoek bij een leerbedrijf, van de Gebroeders van Oirschot (foto Gebr van Oirschot) Flickr licentie (CC BY 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Hoe zorgen we ervoor dat kinderen van migranten beter toegang krijgen tot de arbeidsmarkt? Die vraag staat centraal tijdens de werkconferentie ‘What’s in a name’ die vrijdagmiddag 3 juni door de gemeente Arnhem wordt georganiseerd in het Auditorium van Rozet.

Kinderen van migranten hebben nog steeds een achterstand op de arbeidsmarkt. Wethouder Ron König (D66): “Nog steeds blijkt deze groep Nederlanders, vaak goed opgeleid en zee gemotiveerd, belemmeringen te ondervinden. Soms alleen door hun naam.”

Doel van de werkconferentie is om met betrokken partijen meer inzicht te krijgen in deze kwestie en te zoeken naar oplossingen. Die moeten leiden tot aanbevelingen aan de gemeente.

Via debat, studiecases en korte presentatie zal het onderwerp worden behandeld. Ron König zal namens de gemeente de rol van de overheid toelichten.

De naam van de conferentie, What’s in a name, is een verwijzing naar het stuk Romeo en Julia van William Shakespeare. Shakespeare liet Julia deze tekst uitspreken, nadat zij niet samen kon zijn met Romeo omdat deze lid was van een rivaliserende familie.

De werkconferentie in Rozet begint vrijdag 3 juni om 13.00 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Toegang is gratis. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelden gewenst. Dit kan via Chris.zeevenhooven@arnhem.nl.

 

Dit stuk komt van  Arnhem-Direct.nl