Derde kerstdag in herinnering aan André Westen

Warmlopen voor DerdeKerstdagloop op het Rozendaalseveld

Dinsdag 27 december wordt in Arnhem voor de 26e keer de Derde Kerstdagloop gehouden. De bedenker van deze hit voor hardlopers uit heel Nederland is er niet meer bij. Op 2 november van dit jaar is André Westen als gevolg van een hartinfarct overleden. André als een van de initiatiefnemer van de R-Nummers (Arnhemmers op zijn Ernums), een hardloopgroepje dat altijd trainde in de bossen ten noorden van Arnhem, bedacht dat er ook iets moest komen om de kalkoen te verteren en vooral ook even verlost te zijn van de familieverplichtingen. De derde Kerstdagloop was geboren. Direct al een grote schare hardlopers wist dit initiatief te waarderen.

Pracht omgeving voor halve marathon, 14 kilometer en 7 kilometer in 1 ronde.

Zonder klassement en zonder gedoe lekker hollen door diezelfde bossen waar de R-nummers gewoon waren te trainen. Voor de mensen uit de omgeving is het de normaalste zaak van de wereld, maar voor hardlopers uit de rest van Nederland is het heel bijzonder om over de heuvels van de Veluwe te rennen. Heuvels, Heidevelden, bossen, en een brandtoren in de verte moeten overwonnen worden. Uiteindelijk is er aan de noordrand van de stad Arnhem de klim naar de Geitenbult voor de finale. Uit heel Nederland komen hardlopers aangereden om dit mee te maken. Een aantal jaren kwam de winnaar uit Amsterdam.

André Westen

Ook dit jaar is er -ijs en weder dienende- weer en derde Kerstdagloop. Voorafgaand aan het eerste startschot zal André Westen herdacht worden. André was een man die zijn hart verloren had aan het hardlopen hoewel hij zelf altijd als een van de laatste zijn parcours afsloot. Maar met de organisatie van allerlei loop evenementen en zijn hardloopreizen heeft hij heel veel mensen onvergetelijke dagen gegeven. Altijd was André daar waar gelopen werd om zijn reizen aan te prijzen, maar als er weer een groep voor een van zijn loopreizen op pad ging dan was er aan alles gedacht en Andre was dan met plezier spreekstalmeester van dienst.

Gegevens:

Derde Kerstdagloop op dinsdag 27 december Sportcentrum Valkenhuizen Arnhem

Eerste start 12.00 uur: 14 km; tweede start 12.10 uur; en derde start 12.20 uur: 21.1 km

Meer informatie: www.derdekerstdagloop.nl

 

Veluwe, Arnhem,