Vier de 11e EDITIE VAN DE NACHT VAN DE MODE in Arnhem

Nacht van de Mode 2018 © Eva Broekema

Op zaterdag 8 juni vindt de 11e editie van de Nacht van de Mode plaats. Ontwerpers, ondernemers en makers uit het Arnhemse Modekwartier openen hun deuren voor liefhebbers van mode, kunst en design. Het programma bestaat uit workshops, lezingen, mini-exposities en performances, speciaal samengesteld om bezoekers kennis te laten maken met wat deze creatieve wijk te bieden heeft. Een speciaal kinderprogramma is vanaf 15.00 uur te bezoeken op het Kazerneplein. Om 19.00 uur is de officiële publieksopening, georganiseerd door Recordshop Arnhemse Meisjes en Mirte Engelhard, op het Elly Lamakersplantsoen. Het gehele evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Arnhemse wijk Klarendal.

11e editie met meer activiteiten

Jaarlijks vindt op de tweede zaterdag van juni de Nacht van de Mode plaats. Een gratis eendagsfestival dat door bijna 10.000 mensen wordt bezocht. “Het evenement is elf jaar geleden begonnen als buurtfeest om de nieuwe creatieven, die samen het Modekwartier vormen en de oorspronkelijke bewoners van Klarendal dichter bij elkaar te brengen. Daarna is het evenement elk jaar gegroeid en inmiddels is NVDM een zomers straatfeest geworden dat elke Arnhemmer kent” zegt Amber van den Eeden, projectleider van Nacht van de Mode. “Ik ben voor deze editie op zoek gegaan naar de betekenis van de Nacht van de Mode voor deze wijk en voor deze stad, en welke kant we daar als Modekwartier mee op willen. Toen is de workshopweek bedacht.”.

NVDM-workshopweek

In de week van 3 – 7 juni voorafgaand aan het evenement kan het publiek in de winkels en ateliers van het Modekwartier allerlei workshops volgen en lezingen, mini-expo’s en performances beleven. Op die manier zal het evenement dit jaar twee dingen extra benadrukken: 1. dat in het Modekwartier naast de ambachtelijke producten, fijne horeca en service op maat, ook veel kennis wordt gedeeld; en 2. dat Arnhem een bakermat is voor creatief en innoverend talent. Daarom hebben zijn (mode-)ontwerpers uitgenodigd, die in Arnhem zijn opgeleid om tijdens de NVDM-workshopweek hun werk te laten zien.

Nationaal en internationaal niveau

“Arnhem is een stad waar creatief talent wordt ontdekt, gesteund en opgeleid. Een stad waar (mode-)ontwerpers zichzelf ontdekken en hun talent ontwikkelen. In deze stad wordt de basis gelegd om daarna elders in de grote steden in de wereld (mode-)carrières uit te bouwen. Ook dat is een betekenis die we met NVDM als onderdeel van FDFA tijdens de juni modemaand willen laten zien op nationaal en internationaal niveau.” zegt Amber van den Eeden. “Dat alles vieren we samen met elkaar tijdens NVDM op zaterdag 8 juni.”

Meer informatie over de Nacht van de Mode vind je op www.nachtvandemodearnhem.nl en viawww.facebook.com/nachtvandemode & www.instagram.com/nachtvandemode

Nacht van de Mode is een initiatief van Ondernemersvereniging DOCKS en Modekwartier Arnhem in samenwerking met FDFA. Nacht van de Mode komt tot stand door bijdragen van ontwerpers, ondernemers en makers uit Klarendal en Sint-Marten met steun van Gemeente Arnhem en De Kempenaer Advocaten. De Nacht van de Mode is gratis toegankelijk.