Vanavond debat Stadsblokken-Meinerswijk

Om 20 uur in Theater Het Hof

Arnhem kan op 30 november naar de stembus om te stemmen over de toekomst van Meinerswijk in een referendum. Het referendum is een ingewikkelde zaak. Het gaat niet over woningbouw maar over dertig principes om Stadsblokken-Meinerswijk op te knappen. Om Arnhemmers te helpen hun mening te vormen, organiseert D66 een politiek café met voor- en tegenstanders in Theater Het Hof op 16 november, aanvang 20 uur, toegang gratis.

Hans de Vroome, raadslid voor D66 hoopt dat er veel mensen komen om hun mening te geven en te vormen. Openbare debatten zijn een goede manier om je op de hoogte te stellen, denkt hij, ‘want het is ingewikkeld.’ Bijna niemand in Arnhem snapt het, constateerde dit blog eerder.

Waar gaat het referendum over?

dsc00614

Het referendum gaat dus over criteria voor het opknappen van Meinerswijk, hoe er om wordt gegaan met de natuur, met de rivier, met parkeren. Het gaat er ook over dat bij een Ja Meinerswijk grotendeels van de stad wordt. Bedrijven worden woningen en landbouwgrond wordt natuur.

Om hierover te praten, staan voor- en tegenstanders tegenover elkaar in Theater Het Hof. Het debat staat onder leiding van Henk Beerten (professioneel debater en oud-wethouder uit Nijmegen). Er zijn sprekers aanwezig die in twee minuten hun mening geven, waarop de zaal kan reageren, waaronder Bart van Meer (OKA), Mark Elbers (https://www.linkedin.com/in/markelbers) en Margo Meeuwissen of Gerard Litjens van de Burgercoalitie, het Nee-kamp.

Ook vertellen alle aanwezige partijen – D66, VVD, SP, CDA, PvdA en GroenLinks – in 2 minuten wat zij van het plan vinden en waarom ze voor of tegen zijn. Nadat de politieke partijen aan het woord zijn geweest gaat de zaal met elkaar in discussie over een aantal verschillende stellingen. D66 verwacht dat het druk wordt die avond, daarom is het plan om het café ook via internet (Facebook / YouTube) te streamen, meer informatie hierover o.a. op Facebook.

 

Politiek Café D66 Stadsblokken-Meinerswijk

16 november 20 uur

Toegang gratis

Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58, Arnhem